Bijna Weekend
Nu op NH Radio:
Bijna Weekend

De Peiling: ‘Minimaal vier weken celstraf bij geweld tegen hulpverleners’

16 november 2020 • De Peiling

In sommige regio’s dragen ambulancemedewerkers kogel- en steekwerende vesten om veilig hun werk te kunnen doen. Geweld tegen hulpverleners is een groot probleem. De politie in Den Helder doet een oproep om een petitie te tekenen voor minimumstraffen. Belagers moeten ten minste vier weken de cel in. Goed idee?

Petitie
De opstellers van de petitie willen dat er minimumstraffen komen bij geweld tegen mensen die werken in het publieke domein zoals bijvoorbeeld, politieagenten, Boa’s, leraren, ambulance- en andere zorgmedewerkers, brandweerpersoneel, verkeersregelaars, toezichthouders en anderen. ‘De geweldpleger moet last hebben van zijn handelen. Nu heeft vooral het slachtoffer er last van’, schrijven de opstellers van de petitie, die online te vinden is op petities.nl

Dam opwerken
De politie in Den Helder schrijft op haar Facebookpagina: Wij steunen elke oproep om een dam op te werpen tegen agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak en politiemensen in het bijzonder. De petitie kan gezien worden als een bouwsteen in de strijd tegen het toenemende geweld in de maatschappij.

Wat vind jij?
Een minimale celstraf van vier weken bij geweld tegen hulpverleners en mensen met een publieke taak zoals leraren, vind jij dat een goed idee ja of nee?

 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling