June tot Twaalf
Nu op NH Radio:
June tot Twaalf

De Peiling: Merk jij de gevolgen van de coronacrisis al in je portemonnee?

24 maart 2020 • De Peiling

Staat jouw baan op de tocht of ben je als zzp-er opeens opdrachtgevers kwijt? Blijven er bij jouw bedrijf allerlei kosten doorlopen, terwijl de inkomsten wegvallen? Merk jij de gevolgen van de coronacrisis al in je portemonnee?

 

Prikkel voor ontslag
Vakbond FNV krijgt tientallen telefoontjes per dag van mensen die hun baan al zijn kwijtgeraakt door de coronacrisis. Vooral mensen met een tijdelijk contract of werknemers in proeftijd worden in een snel tempo naar huis gestuurd. En nu het kabinet gisteren aankondigde dat bijeenkomsten tot 1 juni verboden blijven, zal dat alleen maar erger worden.

Betaalbare woonruimte gezocht
Ook op social media zijn de financiële gevolgen van de coronacrisis al te zien. Deze freelance redacteur is naarstig op zoek naar een goedkoper huurhuis in Amsterdam.

Contactberoepen
De nieuwe maatregelen die het kabinet gisteren aankondigde maken het financieel ook lastig voor mensen met werk waarbij de klant wordt aangeraakt zoals bij de kapper in de nagelstudio of de tattooshop. Dergelijke contactberoepen mogen tot in ieder geval tot 6 april niet worden uitgeoefend.

Wat merk jij?
Wat merk jij in je portemonnee van de coronacrisis? Blijven klanten en opdrachtgevers weg of heb je juist een beroep waar nu veel vraag naar is? Of ben je bang dat jouw baan op de tocht staat? We horen graag van je.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling