NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

De Peiling: Maximumsnelheid terug naar 100 km/u

15 oktober 2019 • De Peiling

De maximumsnelheid op autosnelwegen moet overal weer terug naar 100 km per uur.

Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijkt dat het aantal ongelukken op snelwegen de afgelopen vijf jaar is verdubbeld. En dat terwijl er steeds minder politie op de snelwegen te zien is. “Een beetje armetierig als we in deze rijke samenleving het rijden van 130 als het grootste goed in de wereld beschouwen”, vindt Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatoverleg.    

Oplossing
Een lagere maximumsnelheid kan weleens de oplossing zijn voor het aantal dodelijke ongelukken. Daarnaast is het beter voor het milieu en maakt het een einde aan de wirwar van verkeersborden met telkens weer andere maximumsnelheden.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling