NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Peiling: Maximaal twee keer per week vlees volgens klimaatakkoord

15 januari 2019 • De Peiling

Als het aan de opstellers van het klimaatakkoord ligt, verdwijnt vlees vijf van de zeven dagen per week van ons bord. Ben jij bereid veel minder vlees te eten om de klimaatdoelstellingen van het kabinet te halen?


Klimaatakkoord

Het advies om minder vlees te eten komt bovenop de klimaatvoorstellen om huizen van het gas af te halen, warmtepompen te installeren en een verkoopverbod op benzine- en dieselauto’s. De Telegraaf rekende uit dat er met de vleesrichtlijn van het klimaatakkoord nog twee gehaktballen per week gegeten kunnen worden.

Vlees slecht voor het milieu?

Er is de afgelopen weken flink gesteggeld over de milieuwinst die te halen is met het eten van minder vlees. Het Planbureau voor de Leefomgeving meldde dat halvering van de consumtie van dierlijke eiwitten een klimaatwinst van 25 tot 40 procent zou bedragen. Boeren kwam tegen die cijfers in opstand. De werkelijke vermindering van uitstoot van broeikasgassen bij de helft minder consumptie van dierlijke producten zou in heel Europa slechts voor 2 tot 4 procent minder broeikasgassen zorgen, zegt de Stichting Agrifacts.

Minder vaak vlees

Veel Nederlanders eten al één of meer dagen per week geen vlees. Er is de afgelopen jaren veel campagne gevoerd tegen goedkoop kiloknallervlees waar volgens dierenwelzijnsorganisaties veel dierenleed achter schuilt gaat. 46% van de Nederlanders probeert minder vlees of vis te eten, zo blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling