Nu op NH Radio:
OLM

Maximaal 5 minuten douchen voor het milieu

12 februari 2019 • De Peiling

Milieu Centraal roept ons op korter te douchen. Maximaal 5 minuten is het devies. Het is één van de onderdelen van de campagne ‘Een dagje groen’.  Doe jij mee?

[Polldaddy:http://polldaddy.com/poll/10238441]

Korter douchen

In Nederland verdwijnt 80 procent van het warme water in het doucheputje. Als elke Nederlander voortaan maximaal 5 minuten doucht, besparen we veel water, gas. Het is ook goed voor de portemonnee. Volgens Milieu Centraal scheelt korter douchen zo’n 490 miljoen euro per jaar.

Een dagje groen

Korter douchen is één van de tips waarmee Milieu Centraal ons wil helpen om een stapje te zetten naar bewust gedrag. Op  Eendagjegroen.nl staan 16 praktische acties die mensen kunnen ondernemen om duurzamer te leven. Iedereen kan een of meer acties selecteren en een doel voor zichzelf stellen, bijvoorbeeld 25 dagen (plastic) afval scheiden, 10 dagen vergeten kleren dragen of 40 dagen geen kaas eten.

Duurzamer leven

Volgens onderzoek dat Milieu Centraal liet doen willen miljoenen mensen graag duurzame keuzes maken, zoals minder vlees eten of korter douchen, maar vinden ze zelf dat ze daar onvoldoende in slagen. Deze campagne moet daarbij een handje helpen.  Op de website telt Milieu Centraal alle besparingen bij elkaar op, zodat meteen duidelijk wordt hoeveel Nederland samen bespaart.

Wat doe jij?

Hoe lang sta jij onder de douche? Ben je bereid wat sneller in te zepen en af  te spoelen om het milieu te helpen? Doe je nog andere duurzame dingen? We horen het graag.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling