Mag Schiphol van jou groeien?

30 januari 2019 • De Peiling

Als het aan Hans Alders ligt, mag luchthaven Schiphol verder groeien. Omwonenden zijn verbijsterd over dat groeiadvies van de belangrijkste adviseur van het kabinet op het gebied van luchtvaart.

Groeiplannen

Nu mogen er 500.000 vluchten per jaar worden uitgevoerd op Schiphol. De luchthaven en vliegmaatschappijen willen doorgroeien naar 580.000 vluchten in het jaar 2030. Omwonenden zijn daar tegen.

Gesteggel

Al maanden steggelen Schiphol, KLM, overheden, bewonersgroepen en milieubeweging over hoe het nu verder moet, maar ze worden het niet eens. Vanmiddag om 17 uur komen alle partijen weer bijeen voor een slotsessie, waarna om 19 uur een persconferentie staat gepland. De concept-tekst heeft Alders al klaarstaan: tussen 2020 en 2023 10.000 extra vluchten per jaar.

Wat vind jij?

Uiteindelijk moet minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen (VVD) een besluit nemen. Wat zou jij haar adviseren? Schiphol verder laten groeien of niet?
Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

We voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. De Peiling is maandag tot en met donderdag van zes tot zeven ‘s avonds te horen. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling