June Tot Twaalf
Nu op NH Radio:
June Tot Twaalf

De Peiling: Kwart Nederlanders heeft wel eens ruzie met de buren. Jij ook?

8 september 2020 • De Peiling

Harde muziek, een walmende vuurkorf, luidruchtige seks en poep van hun kat in jouw tuin; Een kwart van de Nederlanders ligt wel eens overhoop met de buren.16 procent overweegt zelfs te verhuizen vanwege burenruzies. Ben jij dolblij met jouw buren of gaat het ook weleens mis?

Jongeren vaker ruzie
Het informatieplatform Kadasterdata.nl hield een onderzoek over burenruzies. Daaruit blijkt dat 25 procent van de Nederlanders wel eens ruzie maakt met de buren. De jongere generaties, zoals dertigers, hebben vaker problemen met buren dan de ouderen.
 
Raam ingeslagen
Burenruzies kunnen hoog oplopen. In augustus sloeg in Wormerveer een beschonken boze buurman een raam in met een hamer. En in Heerhugowaard moest de Rijdende Rechter bemiddelen na ruzie over hondenpoep en luidruchtige seks.

Liever ergens anders wonen
13 procent van de ondervraagden geeft aan dat zij liever ergens anders waren gaan wonen als zij van tevoren hadden geweten wie hun buren waren.16 procent overweegt te gaan verhuizen vanwege geruzie in de buurt.
 
Jouw buren
Ben jij dolblij met jouw buren of gaat het ook weleens mis? We horen het graag!
 
 
 

 

 
 
 
Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling