Die 60's Show
Nu op NH Radio:
Die 60's Show

De Peiling: Kabinet overweegt autoloze zondagen om stikstofcrisis op te lossen

5 november 2019 • De Peiling

Het kabinet denkt aan ‘onorthodoxe maatregelen’ om het stikstofprobleem op te lossen. Een van die opties zou de invoering zijn van een maandelijkse autoloze zondag. Vind jij dat een goed idee?

Snelle oplossingen
Het kabinet wil op ‘heel korte termijn’ de stikstofimpasse oplossen zodat de woningbouw weer door kan gaan. Maar dan moet er wel elders minder stikstof uitgestoten worden. Daarbij wordt volgens het AD ook serieus naar een maandelijkse autoloze zondag gekeken.

20 maatregelen
Het kabinet laat op dit moment uitrekenen hoeveel stikstofwinst zo’n 20 verschillende maatregelen opleveren. Zo zou bijvoorbeeld de verlaging van de maximumsnelheid op alle snelwegen naar 100 kilometer per uur de bouw van 75.000 woningen mogelijk maken.

Wat vind jij?
Zie jij zo’n maandelijkse autoloze zondag zitten? Heb je nog herinneringen aan de jaren ’70, toen er vanwege de oliecrisis ook autoloze zondagen waren? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling