NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Peiling: Is er te weinig blauw op straat?

1 september 2020 • De Peiling

De politievakbond luidt de noodklok. Er zijn te weinig agenten voor allerlei taken en er moet met spoed meer blauw op straat. Wat is jouw ervaring? Kwam de politie snel toen je ze nodig had na een inbraak, aanrijding of ander incident of kon je dagen later pas aangifte komen doen?

Bezetting te mager
“De bezetting in de politieteams is te mager”, zegt Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP. “De druk op de collega’s is te groot. Ze draaien natuurlijk de hoognodige diensten, maar de druk op de capaciteit zal de komende jaren alleen nog maar toenemen”, voorspelt hij. Het tekort aan ‘blauw op straat’ komt duidelijk naar voren bij het gebrek aan mensen om op te treden tegen illegale coronafeesten zoals afgelopen weekend in Amstelveen.

Nationale Politie
Bij de politie is de afgelopen jaren een grote reorganisatie doorgevoerd. Regionale korpsen gingen op in de Nationale Politie. Ook in Noord-Holland zijn bij die reorganisatie veel kleine politiebureaus gesloten. Soms kwam daar een wijkpost voor terug die enkele uren per week bemand is.

Tekort aan agenten
Er zijn bij de politie veel vacatures. Zo is de stad Amsterdam al geruime tijd op zoek naar 500 nieuwe agenten. Om toch nog blauw op straat te houden is eind vorig jaar besloten negen politiebureaus in de stad voortaan om 18:00 uur te sluiten. Door het tekort aan agenten blijven veel zaken liggen, meldt burgemeester Halsema aan de gemeenteraad. De hoge werkdruk bij de politie zorgt in Amsterdam ook voor ziekteverzuim, verminderd moreel en uitstroom van personeel.

Wat is jouw ervaring
Is er bij jou in de buurt nog een politiebureau en wanneer is dat open? Heb je de politie wel eens nodig gehad? Ging dat vlot of was te merken dat de organisatie structureel te weinig mensen heeft en veel te te veel werk?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling