NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

De Peiling: Iedereen moet per kilo restafval betalen

Foto: Adobe Stock
28 oktober 2019 • De Peiling

Ondanks alle pogingen om afval steeds beter te scheiden produceren Nederlanders nog te veel restafval. Op dit moment gooit de gemiddelde Nederlander nog 151 kg restafval per jaar weg. Dit terwijl de overheid ernaar streeft om in 2020 nog maar 100 kg per inwoner aan restafval op te halen. 

 

Betalen

Het invoeren van glasbakken, plasticbakken, papierbakken, gft-bakken en chemische inzamelpunten blijkt niet genoeg om het afvaldoel van 2020 te halen. Verschillende gemeenten overwegen om de inwoners te laten betalen voor het aanbieden van restafval. Dat moet ervoor zorgen dat ze hun afval beter scheiden en de berg restafval afneemt. 

Wat vind jij? 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling