NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Peiling: Horeca is coronasluiting zat en gaat 17 januari weer open

3 december 2020 • De Peiling

Horecabedrijven in vijftig Nederlandse steden en regio’s openen zondag 17 januari de deuren weer, zelfs als dat vanwege de coronamaatregelen niet mag. “We staan op omvallen en voldoende steun blijft uit. Het vertrouwen in het kabinet is weg”. Ga jij 17 januari ergens een biertje halen?

Lockdown langer
Directe aanleiding voor de actie zijn uitlatingen van minister Hugo de Jonge in de wandelgangen van de Tweede Kamer. Hij zei dat ‘we ervan uit moeten gaan dat de gedeeltelijke lockdown echt wel langer gaat duren dan tot half januari’. Die opmerking zette veel kwaad bloed bij horeca-ondernemers. Ze zijn al weken dicht zijn, terwijl drukke winkelcentra wel gewoon open mogen blijven.

Te weinig steun
In de online reacties bij NH Nieuws op Facebook schrijft Marco Deuss van restaurant Popsuiker in Heemstede: Wij gaan kapot door dit beleid. De vergoeding vanuit Den Haag is net genoeg om de elektra te betalen. Wat dacht je van de huur andere vaste lasten en contracten. Ik heb slapeloze nachten. Mooi bedrijf binnen 10 maanden naar de knoppen 🙁

Strikte voorwaarden
D66 fractievoorzitter Rob Jetten zegt in het AD dat de horeca onder strikte voorwaarden misschien weer open zou kunnen. Jetten wil dat er geëxperimenteerd wordt met vooraf reserveren, mensen naar hun tafel begeleiden. Goede ventilatie en alle bezoekers vooraf of achteraf testen op corona.

Wat vind jij?
Wat vind je van de actie om op 17 januari de deuren van cafés en restaurants weer te openen tegen de coronaregels in?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling