Keur in de Middag
Nu op NH Radio:
Keur in de Middag

De Peiling: Hogere zorgpremie voor mensen met een ongezonde leefstijl?

3 oktober 2019 • De Peiling

Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vindt een groot deel van de Nederlanders dat rokers, drinkers en mensen met overgewicht een hogere premie voor hun zorgverzekering zouden moeten betalen. Ben jij het daarmee eens?

 

Roken en drinken
Meer dan de helft van de ondervraagden (52 procent) vindt dat de zorgpremie voor rokers omhoog moet. Opvallend genoeg vindt 20 procent van de rokers dat zelf ook. Zware drinkers moeten van 41 procent van de Nederlanders een hogere premie betalen.

Overgewicht
Een kwart van de ondervraagden vindt dat mensen met overgewicht meer moeten betalen voor hun basispremie. Een groot deel van de mensen die zelf overgewicht of obesitas hebben, zijn het daar mee eens.

Eén premie
In Nederland betaalt iedereen nu nog dezelfde basispremie voor de zorgverzekering. Het maakt daarbij dus niet uit of je rookt, weinig beweegt of op een andere manier ongezond leeft.

Wat vind jij?
Zou jij het terecht vinden dat mensen met een ongezonde leefstijl meer voor de basisverzekering gaan betalen? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling