June Tot Twaalf
Nu op NH Radio:
June Tot Twaalf

De Peiling: Hoe is het bij jou met de coronakilo’s?

16 september 2020 • De Peiling

Veel mensen zijn de afgelopen maanden aangekomen. Zelfs 1 op de 5 kinderen heeft last van extra coronakilo’s. We bewegen minder en snacken meer. Hoe is dat bij jou? Ben jij aangekomen, op gewicht gebleven of afgevallen de laatste tijd. Heb je tips om snel wat kilo’s kwijt te raken? Ook dat horen we graag!

Ander dagritme
Thuiswerken, minder vaak de deur uit. De sportschool die een paar maanden dicht was; het coronavirus heeft het dagritme van veel mensen danig overhoop gegooid. Het Voedingscentrum onderzocht of we ook anders zijn gaan eten. In het onderzoek zegt 22 procent van de ondervraagden dat ze meer zijn gaan snoepen en snacken. 11 procent is meer alcohol gaan drinken.

Kinderen
Ook 1 op de 5 kinderen is aangekomen tijdens de coronacrisis. Bij kinderen die al overgewicht hadden is 40 procent zwaarder geworden. Kinderen zijn meer ongezonde tussendoortjes gaan eten en bewegen minder.  Vorig jaar haalde 64 procent van de jongeren de beweegnorm van één uur matig tot intensieve beweging per dag. Dat is nu gezakt naar 20 procent.

Thuis sporten
Veel mensen namen zich bij het begin van de coronacrisis voor om thuis meer te gaan bewegen. De fitnessapparaten waren niet aan te slepen. Nu staan er opvallend veel zo-goed-als nieuwe tweedehandsjes te koop op sites als Marktplaats.

Jouw verhaal
We zijn benieuwd hoe het bij jou gaat met de coronakilo’s. Lukt het om op gewicht te blijven of ben jij ook aangekomen? Ook goed werkende afvaltips zijn meer dan welkom.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling