NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

De Peiling: Hang jij vandaag de vlag uit voor de verpleging?

12 mei 2020 • De Peiling

Het is vandaag de jaarlijkse Dag van de Verpleging. Zorgbond NU’91 roept iedereen op om de vlag uit te hangen. Nu er door de coronacrisis een groot beroep op verpleegkundigen gedaan wordt, moet deze dag volgens NU’91 groots gevierd worden. Doe jij mee?

Florence Nightingale
De datum van 12 mei als Dag van de Verpleging is gekozen omdat het de geboortedag is van Florence Nightingale. Deze Britse verpleegkundige wordt gezien als de grondlegger van de moderne verpleegkunde. Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat ze werd geboren.

Vlag en kleurplaat
Door de vlag uit te hangen, maar ook door een poster voor het raam te hangen tonen mensen hun dank en waardering aan alle zorgprofessionals. De poster is te downloaden via de site trotsverbindtons.nl en is ook beschikbaar ook als kleurplaat voor kinderen.

Waardering
De dag is bedoeld om waardering uit te spreken voor een beroepsgroep die in de frontlinie de strijdt tegen het coronavirus. “De verpleging staat dag in dag uit klaar om -met gevaar voor hun eigen gezondheid- anderen te helpen”, zegt Stella Salden van NU’91. “Eindelijk zien we de waardering waar zij al jaren recht op hebben en juist die waardering moet op 12 mei extra zichtbaar zijn.”

Wat doe jij?
Heb jij enkele weken geleden meegedaan met het massale applaus voor de zorg? Hang je nu de vlag uit om je waardering te laten blijken?Is er een specifieke verpleegkundige die jij graag in het zonnetje zou willen zetten? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling