Keur in de Middag
Nu op NH Radio:
Keur in de Middag

De Peiling: ‘Feestje in de buurt? Laat het weten!’

15 oktober 2020 • De Peiling

“Laat het weten als er in de buurt een feest wordt gehouden, dan kunnen we optreden”, die oproep doet de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Nu cafe’s vier weken gesloten zijn, bestaat de angst dat mensen thuis feestjes gaan geven. Daarmee zou de verspreiding van het coronavirus gewoon doorgaan. Maak jij melding van zo’n feestje in de buurt?

Veel coronabesmettingen
Het aantal coronabesmettingen in Amsterdam stijgt snel. “Hoe minder gedisciplineerd wij zijn met z’n allen, hoe langer we dit met ons meeslepen”, zegt Halsema. De burgemeester wil de teugels strakker aantrekken. “Dat kan betekenen dat als mensen toch in groepen samen gaan kleven, dat handhaving en politie daartegen op gaat treden.”

Illegale feestjes thuis
Als het gaat om illegale huisfeestjes, spoort Halsema de Amsterdammers aan dat vooral te melden. “Laat het weten als er in de buurt een feest wordt gehouden, dan kunnen we optreden. Het is op dit moment heel belangrijk om het virus te kunnen terugdringen.”

Verbied alcoholverkoop
Politievakbond ANPV deelt de vrees van burgemeester Halsema dat de sluiting van de horeca voor illegale feestjes thuis gaat zorgen. De bond bepleit daarom dat de verkoop van alcohol de komende weken overal verboden zou moeten worden.

Kliklijn
Tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar waren er in een verschillende Noord-Hollandse gemeenten coronakliklijnen, voor feestjes en andere samenscholingen. Die lijnen werden veelvuldig gebeld.

Wat vind jij?
Klikken is iets dat veel mensen tegen de borst stuit. Maar het geduld met mensen die zich niet aan de coronaregels houden begint bij menigeen ook op te raken. Wat zou jij doen als er bij jou in de buurt een feestje wordt gehouden nu we weer in een soort lockdown zitten? Maak je melding of niet?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling