NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Een relatie met een collega. Doen of nooit aan beginnen?

14 februari 2019

Wat vind jij van relaties op het werk? Moet je doen wat je hart je ingeeft en die leuke collega deze Valentijnsdag je heimelijke liefde openbaren? Of is het volgens jou juist reuze onverstandig om een relatie met iemand op het werk te beginnen

Onwenselijk

Werkgevers vrezen soms dat er gedoe van komt; relaties tussen collega’s. Directe collega’s storen zich soms aan de tortelduifjes op een afdeling. En als de liefde is bekoeld toch nog met elkaar moeten samenwerken wordt als probleem gezien.

Meldplicht

Bij sommige bedrijven geldt een meldplicht voor relaties op het werk. Bij de VPRO en RTV Rijnmond bijvoorbeeld zijn werknemers verplicht om het aan een leidinggevende kenbaar te maken dat er een romance is ontstaan.

Ander werk zoeken

Een meldplicht hebben werknemers van L1, de regionale omroep van Limburg, niet. Maar ze moeten wel naar een andere werkplek of een nieuwe baan zoeken als ze een relatie hebben met een directe collega. Als geliefden blijven samenwerken kan bij L1 niet.

Wat vind jij?

Is het terecht dat bedrijven paal en perk stellen aan romantische relaties op het werk of vind je dat de baas daar helemaal niets mee te maken heeft? Heb jij je partner op de werkvloer leren kennen? We horen het allemaal graag!

Deel dit artikel