NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

De Peiling: D66 en GroenLinks willen van thuiswerken wettelijk recht maken

18 mei 2020 • De Peiling

Na de coronacrisis moet thuiswerken een wettelijk recht worden. Dat vinden D66 en GroenLinks in de Tweede Kamer. De partijen werken aan een wetsvoorstel. Ben jij enthousiast of zie je dit niet zitten?

Nieuwe normaal
GroenLinks en D66 vinden dat het veel normaler moet worden om een deel van de tijd thuis te werken. Een werkgever zou een verzoek van een werknemer voortaan alleen nog mogen weigeren als werken vanuit huis echt niet mogelijk is.

Veel voordelen
De twee partijen wijzen erop dat door de coronacrisis is gebleken dat thuiswerken goed is te regelen en dat de digitale voorzieningen het aankunnen. Werken, overleggen en vergaderen kan voor een groot deel van de beroepsbevolking vanuit huis plaatsvinden. Ook zijn er veel voordelen voor het milieu. Zo is het woon-werkverkeer drastisch afgenomen.

Belastingvoordeel
Mensen moeten ook thuis goede werkplekken kunnen inrichten, waarvoor belastingvoordeel moet gaan gelden. Ook stellen D66 en GroenLinks dat in cao’s en in werkafspraken tussen werkgever en personeel standaard aandacht moet zijn voor de optie om thuis te kunnen werken.

Wat vind jij?
Voor veel mensen begint vandaag de 10e week thuiswerken. Ben jij inmiddels dolenthousiast en hoef je ook na de coronacrisis niet zo nodig terug naar kantoor of ben je helemaal klaar met die laptop op de keukentafel?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling