NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

De Peiling: Clubs en discotheken willen leeftijdsgrens in plaats van 1,5-meterregel

30 april 2020 • De Peiling

Amsterdamse clubs en discotheken willen toestemming voor alternatieven voor de ‘1,5-meterregels’ als de horeca weer open mag. Ze zien meer in een leeftijdsgrens en willen bijvoorbeeld alleen twintigers en dertigers toelaten, omdat onder jongeren de kans op coronabesmetting klein zou zijn. Vind jij dat een goed idee?

Brief
26 clubs, waaronder Jimmy Woo, Bitterzoet, Escape, Marktkantine, Panama, Melkweg en Paradiso, hebben een brief gestuurd aan het gemeentebestuur. Ze zijn van mening dat het houden van anderhalve meter afstand in een club niet werkt. Er zouden dan maar weinig bezoekers tegelijk toegelaten mogen worden. Bovendien denken de clubs dat toezicht houden op de anderhalve-meter regels niet te doen is.

Alleen twintigers en dertigers
Door alleen twintigers en dertigers toe te laten denken de uitgaansgelegenheden dat de kans op verspreiding van het coronavirus laag blijft. Daarnaast willen ze met warmtecamera’s en thermometers bij de ingang bezoekers controleren op koorts.

Weer open
De uitgaangsgelegenheden zijn bang het financieel niet te redden als de zaken nog veel langer gesloten moeten blijven. Ze willen graag met de overheid in gesprek over de voorgestelde maatregelen om de deuren weer te kunnen openen.

Wat vind jij?
Een leeftijdsgrens voor uitgaangsgelegenheden in plaats van anderhalve meter afstand houden. hoe denk jij daarover?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling