Spitstijd
Nu op NH Radio:
Spitstijd

De Peiling: Boa’s moeten we uitrusten met pepperspray en wapenstok

Foto: ANP
21 oktober 2019 • De Peiling

Buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) zijn zo vaak slachtoffer van lichamelijk geweld dat ze de beschikking moeten krijgen over verdedigingsmiddelen.  De politie, die eerder nog tegen bewapening van de Boa’s was, lijkt nu ook om.

Actie

Er zijn in Nederland 23.500 Boa’s. Eerder dit jaar voerden zij al actie, waarin zij vroegen om bewapening. Dat was na tal van incidenten, waarbij Boa’s door geweld in het ziekenhuis belandden. Momenteel beschikken de Boa’s hoogstens over handboeien en een bodycam.

Overleg

Na lange onderhandelingen zijn de Boa-bonden, politie en minister Grapperhaus overstag. Geen verschillende uitrusting per gemeente maar landelijke regelgeving moet een einde maken aan de onduidelijkheid.

Boa’s uitrusten met pepperspray en wapenstok. Een goed idee, of gaat dit te ver?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling