NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Peiling: Ben jij voor strengere coronamaatregelen nu de besmettingen stijgen?

28 september 2020 • De Peiling

Het aantal coronabesmettingen in Noord-Holland loopt snel op. Amsterdam staat zelfs in de Europese top tien van coronabrandhaarden. Vind jij dat de maatregelen strenger moeten worden?  Op meer plekken mondkapjes verplichten bijvoorbeeld? Minder mensen in de horeca? Weer alleen boodschappen doen? We horen graag van je!

Tweede golf
De tweede coronagolf is volgens het RIVM begonnen. Het Outbreak Management Team komt vandaag met aanvullende maatregelen om het tij te keren. Die regels komen bovenop de uitbreiding van het aantal risicoregio’s waar sinds zondagavond de kroegen eerder moeten sluiten en er bij feesten en andere gelegenheden maximaal 50 mensen samen mogen komen.

Mondkapjes
Een team van onafhankelijke experts, waaronder voormalig RIVM-directeur Roel Coutinho, bepleit het dragen van mondkapjes. Mondmaskers zouden een ‘fundamente plek in de preventiemix’ verdienen. Nederland is een van de weinige landen waar het dragen van mondkapjes op drukke plekken zoals winkels nog niet grootschalig is ingevoerd.

Handhaving
De huidige coronaregels worden lang niet overal even streng gehandhaafd, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Waar in de ene gemeente een boa snel het bonnenboekje pakt als mensen zich niet aan de regels houden, blijkt er in andere gemeenten nog geen enkele bekeuring te zijn uitgeschreven.

Wat vind jij?
Wordt het hoog tijd dat we in Nederland weer strengere coronaregels invoeren of niet? Moet dat dan regionaal maatwerk zijn of zie jij meer in gelijke regels voor het hele land?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling