NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

De Peiling: Ben jij tevreden met de voorzichtige versoepeling van de coronamaatregelen?

7 mei 2020 • De Peiling

Mondkapjes op in het openbaar vervoer. De sportschool blijft dicht maar terrassen mogen beperkt open. De kapper mag weer aan het werk, maar moet vooraf wel telefonisch bij klanten navragen of ze geen coronaklachten hebben. Ben jij tevreden met de voorzichtige versoepeling van de coronamaatregelen?

Fitnessclubs boos
Het is onacceptabel dat fitnessclubs tot 1 september dicht moeten blijven omdat anderhalve meter afstand houden er onmogelijk is. Dat stelt branchevereniging NL Actief. Het belangrijkste argument van het kabinet om te wachten met het openen van fitnessclubs en sauna’s is dat er op die plekken veel wordt gezweet en het coronavirus zich daardoor makkelijker kan verspreiden. Volgens NL Actief zijn sportcentra net zo schoon als een ziekenhuis en kun je ook sporten zonder te transpireren.De sector wil het kabinetsbesluit aanvechten.


Beperkt open
Restaurants, cafés, theaters, concertzalen, musea, monumenten en bioscopen kunnen hun deuren op 1 juni weer openen. Dat is alleen op reservering en als mensen op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. Voor de horeca, theaters, bioscopen en concertzalen geldt dat maximaal dertig mensen worden toegelaten, inclusief personeel. Op 1 juli mogen campings en vakantieparken weer open.

Contactberoepen
Kappers en schoonheidssalons mogen aanstaande maandag weer open. Het wordt deze en andere contactberoepen, zoals masseurs, wel verplicht om voorlopig alleen op afspraak te werken. Bij het maken van zo’n afspraak moeten ze er zeker van zijn dat een klant geen klachten heeft die kunnen duiden op een coronabesmetting.

Wat vind jij?
Ben jij tevreden met de koers die het kabinet nu inslaat om voorzichtig de teugels van de intelligente lockdown wat te laten vieren? We horen het graag van je.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling