NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Peiling: Ben jij tevreden met de corona-aanpak van het kabinet?

19 augustus 2020 • De Peiling

Thuis mogen we bij een feestje maximaal zes mensen ontvangen. Quarantaine wordt mogelijk verplicht en thuiswerken blijft ook na 1 september de norm. Ben jij tevreden met de corona-aanpak van het kabinet nu het aantal besmettingen weer oploopt?

Niet zoenen
Premier Rutte riep mensen op thuis geen grote feestjes meer te geven. Vooral in familieverband tonen de cijfers veel nieuwe corona-besmettingen aan. En als we bijvoorbeeld toch onze verjaardag willen vieren dan mag dat met maximaal zes mensen. Feliciteren moet op anderhalve meter afstand, zonder zoenen of ferme handdruk. Bezoekers mogen niet rondlopen, maar moeten op een vaste plek blijven zitten.

Thuis werken
Nu na de vakantieperiode wordt het drukker op het werk. Veel mensen gaan toch weer naar kantoor. De oproep blijft: werk zo veel mogelijk thuis, ook na 1 september. Omdat er weer meer coronabesmettingen zijn kan die regel nog niet versoepeld worden. Thuiswerken blijft de norm.

Verplicht in quarantaine
Er zijn gevallen bekend van mensen die wisten dat ze besmet zijn met corona, maar toch zijn gaan stappen of werken. Er wordt onderzocht of het juridisch mogelijk is om een quarantaine van 10 dagen te verplichten. Mogelijk ook voor mensen die naar risicolanden op reis zijn geweest.

Maatwerk
Veiligheidsregio’s en burgemeesters krijgen de mogelijkheid om met aanvullende maatregelen te komen als het aantal besmettingen in hun gebied daar aanleiding voor geeft. Zo wil Amsterdam toerisme gaan ontmoedigen en café’s sneller kunnen sluiten als de coronaregels worden overtreden.

Nieuwe lockdown
Het kabinet hoopt dat het met deze maatregelen niet nodig is om een nieuwe lockdown in te voeren. Dat zou volgens premier Rutte voor nog meer economische schade zorgen en de werkloosheid nog sneller laten oplopen.

Wat vind jij?
Ben jij tevreden met de corona-aanpak van het kabinet of niet? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling