De Ontbijttafel
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Peiling: Ben jij door de coronacrisis meer online gaan bestellen?

25 juni 2020 • De Peiling

Ondanks dat veel mensen zeggen dat ze de kleine winkeliers graag helpen om door de coronacrisis te komen, wordt er meer dan ooit besteld via het internet. Van de dagelijkse boodschappen tot wasmachines en klusspullen; je hoeft er de deur niet meer voor uit. Ben jij door de coronacrisis ook meer online gaan bestellen?

Meer pakketjes
PostNL zag het aantal pakketten in april en mei 25 procent stijgen.Toen het coronavirus in Nederland toesloeg begonnen we met zijn allen meer via webwinkels te kopen, mede doordat sommige winkels waren gesloten en omdat mensen bang waren besmet te raken. In maart bracht PostNL al 14 procent meer pakketjes bij mensen thuis. Die stijging nam de maanden daarna nog verder toe.

Boodschappen
Ook de bezorgdiensten van supermarkten hebben het druk. Klanten moeten in sommige gemeenten nog steeds ver van te voren hun boodschappen online bestellen als ze die thuisbezorgd willen hebben.

Klachten over bezorgbusjes
Al voor de coronacrisis regende het bij Veilig Verkeer Nederland klachten over bezorgbusjes. De pakketbezorgers zouden het niet te nauw nemen met de verkeersregels en te hard rijden. Ook foutparkeren is een ergernis. Busjes die half op de weg of op de stoep staan geparkeerd, zorgen soms voor onveilige situaties.

Meer webshops
Door de coronacrisis zijn kleine winkeliers de afgelopen maanden soms ook een webshop begonnen, om op die manier meer klanten te bereiken nu de consument minder snel geneigd was een winkel binnen te stappen. Marktonderzoekers verwachten dat die trend ook na de coronacrisis doorzet omdat een grote groep mensen het gemak van online winkelen heeft ontdekt.

Wat doe jij?
Ben jij ook meer online gaan bestellen tijdens de coronacrisis of ga je nog steeds liever naar een echte winkel? Wat was je laatste online aanschaf? We horen het graag!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling