De Ochtendshow
Nu op NH Radio:
De Ochtendshow

De Peiling: Basisscholen vanaf vandaag weer open na coronasluiting

11 mei 2020 • De Peiling

Basisscholen gaan vandaag na twee maanden coronasluiting weer open. Maximaal de helft van het aantal leerlingen mag tegelijk aanwezig zijn omdat ook op scholen de anderhalvemeter-regels gelden. Sommige ouders vinden het onverantwoord dat scholen weer open gaan en houden hun kinderen thuis.

‘Te veel onzekerheid’
De kinderen Abe (11) en Jaana (10) van de familie Sietzema uit Hoorn gaan voorlopig nog niet naar school. Volgens moeder Annemarie is er nog te veel onzekerheid. Het RIVM doet nog onderzoek naar de verspreiding van het coronavirus onder honderd gezinnen. De resultaten worden pas in juni verwacht. “Ik wacht dat liever nog even af”, zegt Annemarie. “We weten nu nog niet of het veilig is om de kinderen weer naar school te sturen.”

Dubbel gevoel
Minister van onderwijs Arie Slob heeft een dubbel gevoel bij de heropening van de basisscholen. Hij is aan de ene kant opgelucht dat kinderen na acht weken thuis weer naar school kunnen. “Maar wel met een 50 procent bezetting en allerlei voorzorgsmaatregelen. Dat is best spannend. We blijven het de komende tijd volgen, of het nog steeds verantwoord is dat die ruimte er is.”

Geen boete
Premier Rutte zei al eerder op een persconferentie begrip te hebben voor ouders die er voor kiezen hun kinderen voorlopig nog thuis te houden. Er zal volgens de premier niet direct een leerplichtambtenaar op de stoep staan met een boete.

Wat vind jij?
Denk jij dat het een verstandig besluit is om vanaf vandaag de basisscholen weer te openen of vind je het onverstandig.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling