NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Peiling: Baal jij ervan dat je weer thuis moet werken?

29 september 2020 • De Peiling

De komende drie weken moet iedereen thuiswerken, tenzij het echt niet anders kan. Dat is een van de maatregelen die wordt genomen om het coronavirus terug te dringen. Kantoren waar veel mensen besmet raken, kunnen veertien dagen worden gesloten. Vind jij het prima om van de keukentafel weer een werkplek te maken of baal je er van dat je weer thuis zit?

Terug na kantoor
Hoewel de regel officieel nog steeds was dat mensen zo veel mogelijk vanuit huis moesten werken, kwamen in de praktijk steeds meer mensen weer naar hun werkplek. Het thuis werken begon menigeen danig de keel uit te hangen. Sociale contacten met collega’s werden gemist. Ook sommige werkgevers hadden het personeel liever weer op kantoor dan thuis.

Thuiswerkvergoeding
In de nieuwe cao voor 120.000 rijksambtenaren is bepaald dat ze een thuiswerkvergoeding krijgen van 363 euro netto. Het bedrag is door de vakbonden afgesproken na een berekening van het Nibud van de kosten die thuiswerkers maken. Wie zes kopjes koffie of thee per dag drinkt, is daar volgens het Nibud 70 cent voor kwijt. De thuiswerkplek warm stoken kost 1,20 euro aan gas. Voor electriciteitsverbruik wordt 0,04 cent gerekend, voor water 0,02 cent, toiletpapier kost 0,025 euro en afschrijving van je stoel en bureau is samen 0,01 eurocent per dag.

Wat vind jij?
Waren we net weer gewend aan wat collega’s in de kantoortuin, roddelen bij het koffie-apparaat en vergaderen op 1,5 meter afstand, moeten we door het oplaaiende coronavirus toch weer thuis gaan werken. Baal jij daarvan of vind je het wel prima?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling