NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

De Peiling: Alternatieve geneeswijzen in het basispakket van de zorgverzekering?

12 november 2019 • De Peiling

Veel Nederlanders willen dat een of meer alternatieve geneeswijzen worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Vind jij dat een goed idee of niet?

Aanvullende verzekering
Alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur en homeopathie worden nu alleen vergoed vanuit sommige aanvullende ziektekostenverzekeringen. Volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek zou meer dan de helft van de Nederlanders graag zien dat een aantal alternatieve geneeswijzen onder de basisverzekering gaan vallen.

Vrouwen en hogeropgeleiden
Volgens de CBS-cijfers bezocht 6 procent van de bevolking in 2018 een alternatief genezer. Vooral de osteopaat, chiropractor en acupuncturist zijn populair. Vrouwen en hogeropgeleiden maken verhoudingsgewijs meer gebruik van alternatieve geneeswijzen dan mannen en lagergeschoolden. In de ogen van een kwart van de bevolking heeft alternatieve zorg evenveel waarde als reguliere gezondheidszorg.

Wat vind jij?
Horen alternatieve geneeswijzen in de basisverzekering of niet? Heb je zelf ervaring met alternatieve zorg? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling