Lunchroom
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Peiling: Alleen op vliegvakantie met coronavaccinatie?

25 november 2020 • De Peiling

Luchtvaartmaatschappij Qantas wil binnenkort alleen nog tegen corona gevaccineerde passagiers aan boord laten. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen weten nog niet of ze eisen dat passagiers in de toekomst gevaccineerd moeten zijn. Wat vind jij?

Verplichte vaccinatie
De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wil vaccinatie verplicht stellen en verwacht dat andere maatschappijen dat ook gaan doen. KLM zegt tegen NH Nieuws zo’n verplichting  ‘een beetje voorbarig’ te vinden. Corendon stelt een besluit over verplicht vaccineren nog uit.

Verplicht testen
TUI Nederland en Transavia vinden dat alle reizigers die van en naar landen met veel coronabesmettingen vliegen verplicht moeten worden getest. “Alleen zo krijg je grip op wie corona heeft en wie niet”, zegt een woordvoerder van TUI. Transavia zou graag zien dat de teststraat op Schiphol terugkomt.

Leven zonder maatregelen
Volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is het niet uitgesloten dat mensen die een coronavaccin nemen, eerder zonder maatregelen door het leven kunnen dan niet-gevaccineerden.

Wat vind jij?
Alleen met het vliegtuig als je gevaccineerd bent tegen corona. Wat vind jij daarvan? En denk je dat er ook om andere plekken zo’n eis komt; alleen naar de sportschool, uit eten of de bioscoop als je kunt bewijzen dat je die prik hebt gehaald?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling