NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

De Peiling: Actievoerende boa’s schrijven vandaag geen boetes uit

3 juni 2020 • De Peiling

In tientallen steden delen boa’s vandaag geen boetes uit. De actie is een signaal aan minister Grapperhaus, die weigert boa’s uit te rusten met een wapenstok en pepperspray. Boa’s krijgen regelmatig met geweld te maken en hebben nu geen verdedigingsmiddelen. Steun jij de actie van de boa’s?

 

Geweldsmonopolie
Het geweldsmonopolie moet volgens minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bij de politie blijven. Grapperhaus is wel voor meer bodycams bij boa’s, die volgens hem ook afschrikwekkend werken.

Politiebond
‘Ik ben er wel voorstander van dat boa’s worden uitgerust met pepperspray en wapenstok’, zegt voorzitter Jan Struijs van de Politiebond in De Peiling op NH Radio. “Ze moeten zich kunnen verdedigen.”Struijs is het niet eens met Pieter van Vollenhoven, de oud voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, die onlangs zei dat boa’s een vuurwapen moeten krijgen.

Boa te water
Op Urk werd gisteren een boa in het water geduwd door een groep jonge mannen. Volgens een woordvoerder van de gemeente vroegen ze aan de boa of ze een telefoon die in het water was gevallen eruit mochten halen. Toen hij even later naar het water toegekeerd stond, werd hij in zijn rug geduwd. Op een video van het incident die rondgaat op sociale media is te zien hoe de jongens er na de duw lachend vandoor rennen.


Geweld
Boa’s krijgen de laatste tijd regelmatig met geweld te maken. Op het strand van IJmuiden werden bij een boa tanden uit zijn mond geslagen door een groep jongeren die er op werden aangesproken dat ze niet van de pier in het water mochten springen. Op andere plekken gaat het geregeld mis bij het handhaven van de coronamaatregelen.

Wat vind jij?
Steun jij de actie van die boa’s die om verdedigingsmiddelen vragen ja of nee? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling