NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De (kerst) ui-tip van deze week!

25 december 2020 • De Agenda

Op zoek naar een lekker kerst recept? Dan hebben wij een leuke, lekkere en simpele suggestie voor je! Heerlijk als voorgerecht bij een uitgebreid menu:

Wat heb je nodig?

  • Walnoten in stukjes
  • 4 grote gepelde rode uien
  • 2 sneeën witbrood zonder korst
  • 100 gram geitenkaas
  • ½ el gedroogde tijmblaadjes
  • 100 ml bouillon
  • 50 gram (room)boter
  • Snufje zout en peper
  • Rucola
  • Honing
  • Balsamicoazijn
  • 2 appels in schijfjes

Bereiding:

Kook de gepelde uien in zijn geheel in water met beetje zout, in ongeveer 20 min. gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd van de bovenkant van de uien een kapje af en hol ze uit (bewaar het binnenste) tot een centimeter van de rand.

Verwarm de oven voor op 180°C. en rooster de boterhammen en verkruimel ze. Hak het binnenste van de uien fijn, vermeng dit met het broodkruim, kaas en tijm en vul hier de uien mee. Zet de uien in een ovenschaal en wrijf met het klontje boter over de uien, zodat ze min of meer zijn ingevet.

Giet de bouillon erbij en bak de uien in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en bruin. Bak in wat boter de appel met een el honing. Zorg dat de appel niet te zacht wordt. Verdeel een handje rucola over het bord, leg in het midden de rode ui en daaromheen de appel en wat walnoten. Besprenkel de salade met balsamicoazijn en wat peper.

Heb je zelf nog een ui-tip? Laat het ons weten! Stuur een mail naar: [email protected].

Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda