Wat heb je nodig?
Bereiding:
Kook de gepelde uien in zijn geheel in water met beetje zout, in ongeveer 20 min. gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd van de bovenkant van de uien een kapje af en hol ze uit (bewaar het binnenste) tot een centimeter van de rand.
Verwarm de oven voor op 180°C. en rooster de boterhammen en verkruimel ze. Hak het binnenste van de uien fijn, vermeng dit met het broodkruim, kaas en tijm en vul hier de uien mee. Zet de uien in een ovenschaal en wrijf met het klontje boter over de uien, zodat ze min of meer zijn ingevet.
Giet de bouillon erbij en bak de uien in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en bruin. Bak in wat boter de appel met een el honing. Zorg dat de appel niet te zacht wordt. Verdeel een handje rucola over het bord, leg in het midden de rode ui en daaromheen de appel en wat walnoten. Besprenkel de salade met balsamicoazijn en wat peper.
Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].