De Agenda
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De (kerst) ui-tip van deze week!

26 december 2020 • De Agenda

Op zoek naar een lekker kerst recept? Dan hebben wij een leuke, lekkere en simpele suggestie voor je! Deze komt rechtstreeks uit de keuken van tv-kok Miljuschka:

Wat heb je nodig?

  • 750 gram rode uien, geschild in dikke plakken
  • glas droge vermout (Noilly Prat)
  • 100 gram roomboter
  • blaadjes van 10 takjes tijm
  • 250 gram geraspte gruyère
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 deciliter melk
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 ei

Bereiding:

Allereerst begin je met de oven voor te verwarmen op 220 graden. Smelt de helft van de boter in de vuurvaste tarte tatin vorm of pan en bak hierin de uien met flink wat zout en tijm 20 minuten op zacht vuur. Giet de droge vermout erbij en laat nog 15 minuten doorbakken.

Meng nu 150 gram gruyère met de overige ingrediënten. Kneed alles tot een stevige bal. Meng daarna de overige kaas door de uien. Giet de uien over in een ovenschaal als je een pan hebt gebruikt. Maak van de deegbal een platte koek die de bovenkant van de vorm afsluit. Druk het geheel goed aan op de uien.

Doe de tarte tatin met rode ui 10 minuten op 220 graden in de oven. Verlaag de temperatuur dan naar 170 en bak nog eens 15 minuten door. Nu is het tijd om te gaan genieten van deze heerlijke tarte tatin van rode ui.

Heb je zelf nog een ui-tip? Laat het ons weten! Stuur een mail naar: [email protected].

Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda