De Ochtendshow
Nu op NH Radio:
De Ochtendshow

De geschiedenis van de slavernij verteld met poppen

2 juli 2020 • Lunchroom

Rita Maasdamme was een Antilliaanse kunstenares, geboren op Aruba, met Surinaamse ouders, die in de jaren 60 naar Amsterdam kwam. Zij maakte stoffen poppen en diorama’s waarmee ze de geschiedenis van de slavernij wilde vertellen. Toen ze overleed, nu vier jaar geleden, liet ze een indrukwekkend oeuvre na van 75 strekkende meter aan diorama’s, meer dan 200 handgemaakte stoffen poppen en een schat aan traditionele Surinaamse en Antilliaanse kleding en hoofdtooien.

Een klein deel van haar werk is momenteel te zien in het centrum voor erfgoed Imagine IC in Amsterdam Zuid-Oost. De rest is opgeslagen. Maar de bedoeling is dat er een vaste plek komt, zodat alles samen blijft en tentoongesteld kan worden. In het programma Lunchroom spraken we de nicht van Rita, Peggy Reiziger. Zij had een bijzondere band met haar tante Rita en hoopt dat er een plek gevonden wordt voor haar werk.
NH Radio - Lunchroom
Peggy Reiziger over de tentoonstelling van haar tante
NH Radio - LunchroomPeggy Reiziger over de tentoonstelling van haar tante
Te gast: Peggy Reiziger
Plaats: Amsterdam
Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 en 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling. Presentatie: Patricia Nagelkerke.

Meer van Lunchroom