NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De do’s en don’ts van seksuele voorlichting

24 november 2020 • June tot Twaalf

Seksuele voorlichting, zowel ouders als kinderen hebben vaak moeite met ‘het gesprek’. Hoe je het over dit doorgaans gênante onderwerp kan hebben met je puber, vertelt onze vaste gast Nynke Nijman. Als seksuoloog, psycholoog en relatietherapeut geeft ze tips en zet ze de do’s en don’ts voor je uiteen.

 “Er is geen juiste leeftijd om seksuele voorlichting te geven. Je moet kijken naar de seksuele ontwikkeling van je kind. Ga niet speciaal voor een gesprek over seksuele voorlichting zitten. Een geforceerde setting zorgt al voor ongemak, dan moet je vervolgens ook nog eens een ongemakkelijk onderwerp bespreken. Een wandeling en ongedwongen sfeer werkt veel beter voor dit soort onderwerpen. Het is belangrijk dat je kind zich veilig voelt om vragen te stellen en dat er materialen in huis zijn waarin ze kunnen kijken. Ga eerst na wat je als ouder zelf belangrijk vindt dat je kind moet weten. Bedenk welke onderwerpen je prettig vindt om te behandelen en bij welke onderwerpen je hulpmiddelen nodig hebt.”

NH Radio - June tot Twaalf
Nynke Nijman over seksuele voorlichting
NH Radio - June tot TwaalfNynke Nijman over seksuele voorlichting
Te gast: Nynke Nijman
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf