NH Sport
Nu op NH Radio:
NH Sport

Culinaire kinderen met ‘t Waanzinnige Kinderkookboek

16 oktober 2020 • June tot Twaalf

June tot Twaalf heeft primeur met de lancering van ‘t Waanzinnige kinderkookboek van Hugo Kennis en Mark Haayema. June sprak Hugo over zijn nieuwste boek. Met ‘t Waanzinnige Kinderkookboek kunnen kinderen een keertje zélf het avondeten op tafel zetten. Het boek leert ze meteen de basis. Van het snijden, tot waar groentes en kruiden vandaan komen en de etiquette voor aan tafel.

Kinderen zijn de toekomst. ‘Wij zijn niet zo goed opgeleid met koken. Daarom heb ik mijn zinnen zijn gezet op de volgende generatie. Nu is het aan mij om er iets aan te doen. (…) Met ‘t Waanzinnige Kinderkookboek hoop ik dat over te brengen op de jongste generatie. Hoe leuk zou het zijn als de kinderen hun ouders nog wat kunnen bijbrengen.’

Hugo kreeg van zijn moeder de vrijheid om zelf groente te kiezen die hij wilde eten en koken. Dat geeft hij dan ook als tip mee aan de ouders van nu. ‘Wanneer kinderen geen groente willen eten. Laat ze het zelf kiezen, bij de supermarkt of neem ze mee naar de boer. Op deze manier hebben ze veel meer affectie met de groente. Betrek ze bij het proces, van het kopen tot koken.’

Hugo krijgt de kinderen zelfs aan de spruitjes! In het nieuwe boek komt een recept met spruitjes voor. Dat natuurlijk niet alleen, er komen veel meer heerlijke gerechten voorbij, van zelfgemaakte vissticks tot heerlijke pavlova.

Het ‘t Waanzinnige Kinderkookboek is vanaf 17 oktober te koop.

Te gast: Hugo Kennis
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf