NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Chinese vs Nederlandse humor

19 februari 2020 • Hi-Ha-Hilarius

Het was een beetje de druppel voor veel Chinezen in ons land. Vorige week deden meerdere leden van de Nederlands-Chinese gemeenschap aangifte tegen dj Lex Gaarthuis van Radio10. Zij zonden het carnavalslied ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’ uit. “Haatzaaiend en discriminerend” zo luidde het oordeel van de Chinezen. 

Nederlanders staan wereldwijd te boek als een volk dat geen blad voor de mond neemt. Sterker, wij gaan nog wel eens over dat randje heen. Onze zuiderburen noemen ons wel eens ‘het einde van de beschaving’. Overal waar wij zijn “schreeuwen” wij en laten wij zien dat wij er zijn. Ook ons gevoel voor humor is bijzonder. Onze Sjoerd ging op zoek naar raakvlakken binnen ‘humor’ tussen de Nederlanders en de Chinezen. Hij ging langs bij de sympathieke Billy Tse van restaurant Mayflower in Haarlem. Helaas zag hij de laatste tijd wat minder reserveringen binnenkomen. 

NH Radio - Hi-Ha-Hilarius
Chinese vs Nederlandse humor
NH Radio - Hi-Ha-HilariusChinese vs Nederlandse humor
Deel dit artikel

Een fragment van Hi-Ha-Hilarius

Elke maandag tot en met donderdag gaat Sjoerd Hilarius op zoek naar de meest spraakmakende, lachwekkende verhalen en maakt daar prachtige reportages van. Hi-Ha-Hilarius is een vaste rubriek van Spitstijd met Aart en Barbara.

Meer van Hi-Ha-Hilarius