NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Cabaretduo Veldhuis en Kemper doet inzameling mondkapjes in ruil voor thuisconcert

25 maart 2020 • June tot Twaalf

“Win een thuisconcert door mondkapjes in te leveren bij het Rode kruis,” dat is de emotionele oproep van Richard Kemper en Remco Veldhuis. Het gaat om de mondkapjes FFP1 en FFP2 die bijvoorbeeld vaak gebruikt worden door huisschilders en schoonheidsspecialisten. Al ruim een week zijn alle ziekenhuizen in ons land door het coronavirus dringend op zoek naar professionele mondkapjes. 

Richard Kemper stopte vijf jaar geleden met roken. Dat deed hij onder begeleiding van longarts Pauline Dekker. Daarna is hij met haar bevriend geraakt vandaar dat hij weet dat Pauline, net als alle andere longartsen, hard op zoek is naar mondmaskers.

Kemper: “Pauline heeft mij zo goed begeleid, dat ik graag iets terug wil doen. Ik roep bij deze mensen op die mondkapjes hebben, om ze te doneren. Schilders en schoonheidsspecialisten gebruiken dezelfde kapjes, we hopen dat zij willen doneren als ze deze zelf niet gebruiken.”

Het gaat om de mondkapjes met het typenummer FFP1 en FFP2. Als je die hebt kun je het mailen naar [email protected]. Als je [email protected] in de cc zet maak je zelfs kans op een woonkamerconcert dat zo snel mogelijk plaats vindt nadat het virus onder controle is!

NH Radio - June tot Twaalf
Richard Kemper over mondmaskers
NH Radio - June tot TwaalfRichard Kemper over mondmaskers
Te gast: Richard Kemper
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf