Lunchroom
Nu op NH Radio:
Lunchroom

Bloed, zweet en tekeningen

Bron: Ben Westervoorde
16 januari 2019 • Lunchroom

Goed nieuws voor alle Hazes-fans: het tweede deel van de stripbiografie over zijn leven is verschenen. Uiteindelijk komen er drie delen, onder de titel Bloed, Zweet en Tranen. De schrijver is Jan-Willem de Vries, de tekeningen zijn van Ben Westervoorde.

Dit tweede deel, Zweet, gaat over de periode 1977-1990. Tekenaar Ben Westervoorde beschrijft deze tijd als de moeilijke weg naar de top. Het boek gaat niet alleen over zijn carrière maar ook over zijn privé leven. We zien hoe de relatie met zijn toenmalige vriendin Annie stukloopt en hoe de ontmoeting plaatsvindt met zijn nieuwe vlam Ellen. “Ellen was echt zijn muze”, vertelt Ben. André heeft veel nummers voor en over haar geschreven. Het nummer ‘Zij gelooft in mij’ is hier een voorbeeld van.

De tekenaar gebruikt bewust weinig kleur in de boeken. De tekeningen in het eerste boek waren vooral in bruintinten (de kleur van bloed), in dit tweede deel gebruikt Ben ook veel gele tinten (de kleur van zweet). Het laatste deel, dat pas over twee jaar verschijnt, zal meer in blauwe kleuren verschijnen (de kleur van de tranen). Ben vertelt dat het wel even duurde voordat hij André echt te pakken had met zijn potlood. “Ik kreeg op een gegeven moment het neusje te pakken en die plaatste ik op een bepaalde manier in zijn gezicht, toen had ik zijn figuur te pakken”, aldus Ben.

Wil je meer weten over dit boek? Luister het hele interview hier terug:

Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 en 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling. Presentatie: Patricia Nagelkerke.

Meer van Lunchroom