NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Betere controles op vakantieverkeer

23 april 2019 • De Peiling

Tijdens de Paasdagen kwamen caravans, campers en heel veel motoren weer voor het eerst de wegen op. Dat ging lang niet altijd goed. De politie hield in Brabant een grote caravancontrole, waarbij meer dan de helft van de gecontroleerde wagens gebreken vertoonde. Moet er een verplichte jaarlijkse controle komen?


Caravans

Het warme weer tijdens de Paasdagen lokte veel vakantiegangers richting de stranden en de bollenvelden. Caravans en campers kwamen voor het eerst uit de winterstalling. Vaak blijken er gebreken te zijn. Bij caravans gaat het dan vaak om versleten banden of een kapotte losbreek-kabel.

Motoren

In Nederland vonden tijdens de Paasdagen ook veel ongelukken plaats met motorrijders. Meerdere motorrijders raakten zwaargewond. In Duitsland kwamen in het weekeinde elf motorrijders om het leven. Veel mensen grepen het mooie weer aan voor een eerste motorrit van het jaar. Onwennigheid, gebrek aan kennis van de wegen en te hoge snelheid lijken de oorzaak van veel ongevallen.

Campers

Ongevallen met campers worden minder gemeld, maar de campers zorgden tijdens de Paasdagen wel voor veel overlast op sommige plekken. Rond Amsterdam was er geen staanplaats meer te vinden voor campers. Veel camperbezitters parkeerden hun voertuig daarom op de openbare weg.

Controles

Aan het begin van de vakantieperiode controleert de politie regelmatig op het vakantieverkeer. Je kunt ook zelf een controle laten uitvoeren. Daarvoor kun je onder meer bij Veilig Verkeer Nederland terecht.

Wat vind jij?

Moet een jaarlijkse controle van vakantievoertuigen verplicht worden? En als we dan toch bezig zijn: is het verstandig als motorrijders voor de eerste echte rit van het jaar een uurtje rijles nemen om alle verkeerskennis weer even op te diepen? We horen graag wat jij daarvan denkt.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling