Radio Ritmundo
Nu op NH Radio: Radio Ritmundo

Ben jij blij met de Formule 1 in Zandvoort?

14 mei 19 • De Peiling

Vandaag is de kogel officieel door de kerk: De Formule 1 keert terug op het circuit van Zandvoort in het voorjaar van 2020 onder de naam ‘Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix’. Ben jij blij met de komst van het race-circus?


Veel werk

Er moet nog wel het nodige gebeuren voor de race op het circuit gereden kan worden. De baan moet worden gemoderniseerd en ook moet er meer plek voor publiek komen. Op de hoofdtribune in Zandvoort kunnen slechts 2700 toeschouwers genieten van de race. De verwachting is dat tijdens de driedaagse dagelijks 100.000 bezoekers naar het circuit komen.

Vervoer

NS en Prorail laten weten dat het spoor op dit moment niet geschikt is om er meer treinen over te laten rijden. De stroomtoevoer zou een probleem zijn op het traject naar Zandvoort. Er wordt gerekend op overvolle toegangswegen.

Onderdak

Wie nog een plekje in een hotel wil in Zandvoort, moet snel op zoek. Op de populaire vakantiesite Booking.com is slechts één appartement beschikbaar. Wie daar wil overnachten moet diep in de buidel tasten. Het appartement kost in de periode waarin verwacht wordt dat de race gereden wordt 12.500 euro voor twee nachten. In omliggende gemeentes als Haarlem en Noordwijk aan Zee is hier en daar nog een bed & breakfast beschikbaar. Ook tegen stevige prijzen: tussen de 500 en 850 euro voor twee nachten.

Wat vind jij?

Pak jij de witkwast om de zolderkamer op te knappen zodat je die voor de hoofdprijs kunt verhuren op Airbnb? Ben je blij met de terugkeer van de Formule 1 of niet? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling

Lees verder