Gouden Hits Museum
Nu op NH Radio:
Gouden Hits Museum

BARRON

9 november 2020 • June tot Twaalf

In het programma June tot Twaalf leest Richard Kemper elke week zijn column voor. Meer weten? De volledige column vindt je hieronder terug!

Ik wist niet dat partnerruil in Amerika zo ontzettend populair was zeg. Maar wat blijkt? Er zijn hele Swing staten! Moeten we het serieus nog over Bassie & Adriaan in de USA hebben? De lijfspreuk van de een is “Ik lieg, dus ik ben” en heeft zoveel schandalen in zijn telefoon dat Fred van Leer er een heilige bij is en de ander moet eerst zijn kunstgebit zoeken om te vragen waar hij zijn gehoorapparaat heeft gelaten. Zijn lijfspreuk is trouwens “(Een nieuwe) Heup doet leven!” Tussen al dat gerollebol heb ik nog steeds geen antwoord op die ene vraag: Waar is Barron?! Het zoontje van Donald en Melania die je vier jaar terug de hele tijd zag denken “WTF doe ik hier?” Hij is nu veertien en als gezonde puber gaat hij vast liever dood dan aan de hand van zijn vader gefotografeerd te worden. Echt een kind van zijn moeder.

Wie er ook wint, ik zal het nooit snappen. Het verkiezingssyteem is in de USA ingewikkelder dan onze lockdown varianten. Ze hebben één ding gemeen; “If you can’t convince them, confuse them!” Zo is het bij ons wachten op de totale lockdown nadat we van een intelligente lockdown via een gedeeltelijke lockdown naar een zware lockdown gingen terwijl we van de zomer nog even in een Lockdown Light zaten. Tegen de Coronakilo’s. Alles is erop gericht om rond kerst de teugels een klein beetje te kunnen laten vieren. Terwijl dat nou nog het enige mooie was wat uit deze ellende had kunnen voortkomen! Eén kerst bevrijd van dooie bomen in de huiskamer, ingewikkelde bh’s die je niet uit de knoop krijgt, ontvlambare stropdassen en ruzie over het laatste slavinkje bij het gourmetten. Maar helaas, zoals het er nu naar uitziet vieren we gewoon kerst met de familie. Het enige wat daarvoor niet op lock gaat is de detailhandel, waarbij wel het dringende advies geldt om niet te gaan winkelen. Daar wordt je als winkelier pas down van. Niet zo down als onze piloten natuurlijk, maar dat snap ik. Twintig procent inleveren is gewoon ontzettend veel, zeker in een tijd waarin anderen er zomaar geld bij krijgen. De Boa’s en politiemensen € 300,- en in de zorg zelfs € 1.000,-! Het voelt oneerlijk als je als piloot op 10.000 voet je leven waagt voor de zonvakantie van anderen terwijl verpleegkundigen op de Corona-afdeling zomaar gratis mondkapjes krijgen! Begrijpelijk dat er een grote pilotendemonstratie op het Malieveld komt. Ik begreep dat het alleen nog wachten is op de verrijdbare Business Lounge waar de captains even kunnen ontspannen tussen het “Boe” roepen door en ze kunnen los.

Ik hoop dat ze ergens een paar low cost stoeltjes vrijhouden voor iedereen uit het onderwijs. Want alle respect voor onze piloten, ik hoorde dat pas echt veel mensen opgelucht adem haalden toen de scholen open bleven. Waarmee maar weer bewezen is, een kind neem je voor Fakebook, niet om de hele dag ook echt om je heen te hebben. Er is tenminste één leraar in Rotterdam die er tot zijn verdriet inmiddels hetzelfde over denkt. Over het uitdelen van bonussen gesproken… Enfin, ik gok dat Donald met al zijn hertellingen de definitieve uitslag nog wel een jaar of vier weet te rekken en er dan maar één oplossing is: nieuwe verkiezingen. Die hij uiteraard met één stem verschil verliest. Van wie? Dat kan maar een iemand zijn, hij is dan net 18: Go Barron!

NH Radio - June tot Twaalf
'BARRON' door Richard Kemper
NH Radio - June tot Twaalf'BARRON' door Richard Kemper
Te gast: Richard Kemper
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf