De Ochtendshow
Nu op NH Radio:
De Ochtendshow

Arbeidspsycholoog Jessica: “Ontspanning is hetzelfde als slaap.”

9 juni 2020 • June tot Twaalf

Toch nog wat mailtjes beantwoorden in de avond? Of de pauze overslaan omdat het zo druk is? Niet handig volgens arbeidspsycholoog Jessica de Bloom. We hebben ontspanning nodig om vervolgens weer goed te kunnen werken!

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat vakantie houden belangrijk is, en dat voor een lange tijd niet vakantie houden een nadelig effect heeft op onze gezondheid. Je hebt dan bijvoorbeeld een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Jessica: “Ontspanning is hetzelfde als slaap. Je kan een tijdje niet slapen, maar niet oneindig. Je hebt uiteindelijk je slaap nodig om weer nieuwe energie te krijgen. Dat werkt ook zo met ontspanning. Je kan niet op het einde van het jaar de ontspanning inhalen die je hebt gemist. Je moet regelmatig relaxen en je werk aan de kant leggen.”

Nu op vakantie gaan lastig is geworden, is het belangrijk om ook je vakantie te nemen als je gewoon thuisblijft. Jessica geeft de tip om je werkspullen ook echt op te bergen, zo denk je er niet de hele tijd aan. Stel ook een automatisch antwoord in op je mail, zodat mensen weten dat je tijdelijk niet bereikbaar bent. En wees streng voor jezelf; dat klusje in huis komt een andere keer! 

Neem dus vakantie en ontspan, dan kun je daarna weer met nieuwe energie aan het werk!

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf