June tot Twaalf
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

‘Achterstallig onderhoud’ bij dieren

28 mei 2020 • June tot Twaalf

Huisdieren krijgen in tijden van thuiswerken veel aandacht. Baasjes zien hun dier vaker dan normaal gesproken. Dat zorgt ervoor dat er ook meer dingen opvallen. Een hond die de hele tijd krabt? Of een kat die veel bijt? Dierenarts Hans Terwee merkt dat er in deze tijd meer baasjes naar de dierenarts gaan. Sommige huisdieren hebben ook wat ‘achterstallig onderhoud’, waar de baasjes nu wel de tijd voor hebben.

Als je hond veel krabt heeft hij jeuk. Dat kan komen door een vlooien of andere parasieten. Als je die bestrijdt gaat het in veel gevallen over. Mocht dat niet werken, dan kan je ook een jeuk onderdrukkend medicijn krijgen voor je huisdier. En je kat die op meubels of snoeren bijt? Zorg ervoor dat je de aandacht verlegt op een speeltje. Katten vinden het leuk om achter linten, touwtjes, veertjes of balletjes aan te zitten.

De aandacht die honden en katten in deze tijd krijgen is heel fijn, maar hoe gaat het als we straks weer naar het werk toe moeten? Katten zijn over het algemeen erg op zichzelf. Ze vinden het erg leuk als je thuis bent, maar ze vinden het vaak ook prima als je weer gaat. Bij honden is dat anders. Het is voor hen een groot verschil om van 2 keer per dag uitgelaten te worden naar en 4 of 5 keer per dag te gaan. Vaak mogen ze ook even mee met een boodschap, of als je een praatje op straat maakt. Het is belangrijk om dat van tevoren weer even af te bouwen. Laat je hond weer iets vaker thuis voordat je naar je werk gaat. 

Te gast: Hans Terwee
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf