De Ochtendshow
Nu op NH Radio:
De Ochtendshow

Aardbeientiramisu maken met Rutger Bakt!

2 juli 2020 • June tot Twaalf

Na een korte radiostilte is Rutger terug met een nieuw recept! Hij bakte een heerlijke aardbeientiramisu. Kijk de video om te zien hoe Rutger die bakt. Hieronder vind je het recept om het zelf te proberen!

  • Voor de tiramisu
  • 250 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 70 gr poedersuiker
  • 150 gr aardbeienjam
  • 1 pak lange vingers
  • 100 ml sinaasappelsap
  • Voor bovenop
  • 500 gr aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 el suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 à 2 tl balsamicoazijn
  • 1/2 recept Franse meringues

 

Klop de slagroom op tot zachte pieken. Klop de mascarpone los met de poedersuiker en meng daar de aardbeienjam doorheen. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel. Doop de helft van de lange vingers één voor één kort in het sinaasappelsap en beleg hiermee de bodem van een (oven)schaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en maak deze lagen nogmaals. Zet de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast. Meng de aardbeien met de suiker, het vanille-extract en de balsamicoazijn en laat dit op kamertemperatuur minimaal 1 uur marineren. Schep de aardbeien op de tiramisu en verkruimel daar op het laatste moment de stukjes meringue over de aardbeientiramisu.

Tip: Vervang een gedeelte van het sinaasappelsap door limoncello, dat geeft de tiramisu een extra lekkere smaak.

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf