De Keuze van Cor
Nu op NH Radio:
De Keuze van Cor

29 november – Orgelconcert in de Kruiskerk Amstelveen

22 november 2020 • De Agenda

Op zondag 29 november wordt tijdens de zondagmiddagconcerten in de Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a, een orgelconcert gegeven door Henk Trommel. Vanwege de coronavoorschriften is er in de kerk maar ruimte voor dertig muziekliefhebbers. 

Het concert heeft als titel In de schijnwerper: Dieterich Buxtehude. Het wordt een concert met een verhaal over de barokke componist Buxtehude, die ruim driehonderd jaar geleden in heel Europa bekend en beroemd was. Henk Trommel heeft zich in de Lübeckse organist en musicus verdiept en beheerst een groot aantal van diens magnifieke orgelwerken. Verteld wordt over Buxtehudes leven, de inspiratie die hij met zijn improvisatorische ‘stylus phantasticus’ de jonge Bach bood en de muzikale cultuur waarmee hanzestad Lübeck zich via hem profileerde, maar vooral maken we kennis met zijn orgelmuziek: toccata’s, preludes en fuga’s, de prachtige passacaglia en enkele koraalbewerkingen.

Meer informatie of tickets? Kijk op: www.kruiskerk-amstelveen.nl

Zelf nog een leuke uittip? Zin in een uitstapje dit weekend? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, spreek een voicemail in op 088-8505707 of mail [email protected].

NH Radio - De Agenda
Aart Appelhof over orgelconcert in de Kruiskerk
NH Radio - De AgendaAart Appelhof over orgelconcert in de Kruiskerk
Te gast: Aart Appelhof
Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda