×
Mededeling!
Er is op dit moment onderhoud aan deze website
28 november t/m 24 december - Lichtpuntjes in de Bavo - NH Radio
Spitstijd
Nu op NH Radio:
Spitstijd

28 november t/m 24 december – Lichtpuntjes in de Bavo

22 november 2020 • De Agenda

2020 is een jaar anders dan anders. De Protestantse Gemeente Haarlem wil graag dat de kerk in deze tijd de plek is waar we hoop kunnen delen. Daarom vraagt ze samen met de Oecumenische Werkgroep ‘De Grote Kerk door De Week’ de stad en haar inwoners om mee te helpen de hoop levend te houden. In de traditie is advent de donkere periode in voorbereiding op kerst. Hoop staat centraal. Van 28 november t/m 24 december wordt in de Grote of St.-Bavokerk dagelijks een vakje van de speciale adventskalender geopend, zowel offline als online. Op deze manier ontluiken lichtpuntjes van hoop.

Een adventskalender? Waarschijnlijk ken je de adventskalenders uit supermarkten en webshops vooral vanwege de chocolaatjes die achter de vakjes verstopt zitten. Minder mensen kennen de christelijke gedachte achter de adventskalender. In deze periode van donkere dagen wordt uitgekeken naar de geboorte van het kerstkind. Het is een tijd waarin hoop, verwachting en licht in de duisternis centraal staan. Inwoners van Haarlem en daarbuiten zijn welkom om een kaarsje te branden in de kerk en de adventskalender te bekijken. De kalender is ook te zien op de socialmedia-accounts van de Bavo.

Door het coronavirus heeft de samenleving beperkingen opgelegd gekregen die nog wel even zullen duren. De Oecumenische Werkgroep ‘De Grote Kerk Door de Week’ vraagt de stad om tijdens deze crisis mee te delen in de hoop. Onder andere de Haarlemse band Chef’Special en een klas van de Dreefschool brengen hun hoop in deze donkere tijden naar de Bavo. Zo delen we de donkere weken voor kerst online en fysiek met elkaar het licht van de hoop.

Zelf nog een leuke uittip? Zin in een uitstapje dit weekend? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, spreek een voicemail in op 088-8505707 of mail [email protected].

NH Radio - De Agenda
Anne-Maaike Ekkelkamp over Lichtpuntjes in de BAVO
NH Radio - De AgendaAnne-Maaike Ekkelkamp over Lichtpuntjes in de BAVO
Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda