Spitstijd
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Katja Schuurman of Falco: Pop-diplomaat Ferdi Bolland verandert alles in goud

22 oktober 2019 • Spitstijd
Een interview met de meest succesvolle artiest van Nederland. Spitstijd gaat in gesprek met Ferdi Bolland.
 
Als helft van het muziekduo Bolland & Bolland heeft hij tientallen hits op zijn naam staan. En zeker zo veel hits voor en met anderen! Begin jaren tachtig ontwikkelt Ferdi Bolland (63)  zich tot songschrijver- en producer. Met succes. De meest uiteenlopende namen komen voorbij. In Nederland werd samengewerkt met artiesten als René Froger, Rob de Nijs en Herman Brood. Ferdi barst dan ook van de anekdotes die hij graag met ons wil delen.
 
,,Herman Brood kwam bij opnames echt altijd te laat”. Hij lacht.,,Maar Brood schilderde als goedmakertje in de trein richting de studio altijd een schilderijtje voor mij”. Het resultaat: een huis vol met originele ‘sorry-schilderijtjes’ van Herman Brood.
 
Internationaal
De anekdotes gaan niet alleen over Nederlandse artiesten. Alles wat het duo aanraakt verandert in goud. Neem de Oostenrijkse Falco, Deep Purple-zanger Ian Gillan of het Britse sekssymbool Samantha Fox. Grote internationale artiesten maken de 63-jarige met ruim 65 miljoen platen de meest succesvolle Nederlandse artiest aller tijden. En binnenkort elke
week te horen op NHRadio.

Ferdi Bolland presenteert vanaf 2 november het radioprogramma ‘Gouden Hits Museum’ met elke zaterdag een andere muzikale held in de studio.

 

Interview gemist? Luister hier terug!
 
 
NH Radio - Spitstijd
Katja Schuurman of Falco: Pop-diplomaat Ferdi Bolland verandert alles in goud
NH Radio - SpitstijdKatja Schuurman of Falco: Pop-diplomaat Ferdi Bolland verandert alles in goud
Deel dit artikel

Een fragment van Spitstijd

Iedere maandag t/m donderdag live met het laatste nieuws, De Peiling en nog veel meer Sterke Verhalen en de Vinyl Vrijplaats, waar luisteraars het bijzondere verhaal achter een LP of single vertellen. Presentatie: Barbara Mulder. Contact: [email protected]

Meer van Spitstijd