NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

2 januari – Jazzfest Minifest Online

25 december 2020 • De Agenda

zaterdag 2 januari, om 20.30 uur, vindt Jazzfest MiniFest plaats in het Bimhuis Amsterdam. De optredens zijn gratis, online te volgen via BIMHUIS TV.

Speciaal voor Jazzfest MiniFest speelt bassist en pianist Ernst Glerum het solo-programma ‘More or less serious’. Eenvoud, eigenheid en liefde voor jazz kenmerken zijn composities. Deze illustreert hij met zelfgemaakte video’s en tekeningen waarmee hij een inkijkje geeft in zijn persoonlijke wereld.

Nog een primeur tijdens het Minifest is de allereerste ontmoeting tussen Teis Semey en Maripepa Contreras. En wat blijkt: een gitarist uit het noorden van Denemarken en een hoboïste uit het zuiden van Spanje: dat gaat wonderwel samen. Beiden komen uit kleine dorpjes en hechte muzikale gezinnen. Teis heeft eerder dit jaar het kleurrijke album ‘Throw Stones’ uitbracht. Maripepa daagt de vooroordelen over de hobo uit: ze is weliswaar klassiek geschoold, maar haar Spaanse achtergrond en haar voorliefde voor Braziliaanse muziek en jazz zijn net zo aanwezig in haar spel.

Het Minifestival wordt afgesloten door ‘WonderYears’. Jasper Blom, Sean Fasciani en JazzFest-curator Felix Schlarmann spelen in een akoestische bezetting met sax, bas en drums uitsluitend composities van Stevie Wonder. Zo brengen zij met hun programma een ode aan één van de meest creatieve songwriters van de twintigste eeuw, die een plek in het collectieve geheugen veroverde met aanstekelijke hits en legendarische albums. Veel van zijn melodieën blijken perfect geschikt te zijn voor jazzimprovisaties.

Meer weten? Kijk op: www.bimhuis.nl

Zelf nog een leuke uittip? Zin in een uitstapje dit weekend? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, spreek een voicemail in op 088-8505707 of mail [email protected].

Te gast: Jasper Blom
Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda