NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

18 oktober – Ecstatic Dance in Hoorn

11 oktober 2020 • De Agenda

Ecstatic Dance is 20 jaar geleden ontstaan op Hawaii en wordt al jaren beoefend in grote steden over de hele wereld. Vanaf nu is er ook een Ecstatic Dance in West-Friesland en deze vindt één zondagochtend per maand plaats in Hotel Maria Kapel in Hoorn. Deze bewuste vorm van dansen is een fijne start van de dag en de moeite waard om een keer te proberen. Zondag 18 oktober is de eerstvolgende Ecstatic Dance in Hoorn.

Ecstatic Dance is een combinatie van meditatie in beweging en vrij dansen op een goede beat. Deze vorm ontstond toen de twee werelden van het ‘bewust dansen’ en de dj-cultuur met elkaar gecombineerd werden. De dansworkshop is op blote voeten, met alleen water en thee en zonder te praten. Dat kan in het begin even wennen zijn, maar als je je laat leiden door de muziek, danst in stilte, dan kan het heel bevrijdend werken. Ecstatic Dance is als een workout en meditatie ineen, maar bovenal is het een ervaring die jou uit je hoofd haalt, waardoor je je echt ín het moment voelt.

De ochtend wordt kort ingeleid en afgesloten door een host. Bij de start worden de richtlijnen uitgelegd en een aantal opwarmoefeningen met de groep gedaan. Je bent vrij om te dansen zoals je wilt op de lekkerste beats tijdens de 2 uur durende dj-set van dj La Pepers. Iedereen mag en kan bewegen zoals hij of zij zelf wil. Natuurlijk met respect voor elkaars ruimte op de dansvloer. Meer informatie of inschrijven? www.ecstaticdancehoorn.nl

Zelf nog een leuke uittip? Zin in een uitstapje dit weekend? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, spreek een voicemail in op 088-8505707 of mail [email protected].

NH Radio - De Agenda
Heliante Moningka over Ecstatic Dance
NH Radio - De AgendaHeliante Moningka over Ecstatic Dance
Plaats: Hoorn
Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda